شرح
محل ایده¬آل برای احداث واحدهای تولید گندله در جوار معادن سنگآهن می¬باشد که این موضوع علاوه بر این که ارزش افزوده ماده معدنی را به همراه دارد سبب افزایش سطح تکنولوژیهای موجود در معادن نیز میشود.
در این فعالیت گندله به روش پخت کوره دوار تولید می¬شود؛ در این روش سنگ آهن با خلوص حداقل ۵/۶۷ درصد در آسیاب¬های گلوله¬ای، به صورت پودر با دانه¬بندی مناسب درآمده و پس از مخلوط شدن با سنگ آهن ریزدانه، بنتونیت، آهک، انواع چسب¬های آلی و معدنی (مانند نشاسته، سیمان و غیره) و رطوبت مخلوط شده و پس از آماده سازی به دیسک¬های تشکیل گندله خام ارسال می گردد. در دیسک¬های گندله سازی، مخلوط سنگ آهن به گندله خام با سایز ۵ تا ۲۵ میلیمتر تبدیل می¬گردد. پس از سرند کردن (تفکیک و جداسازی) گندله خام توسط سرند غلطکی، گندله¬های با سایز ۸ تا ۱۶ میلیمتر وارد کوره پخت شده و با عبور از مراحل خشک کردن، پیش گرم، پخت و خنک کردن به استحکام مناسب و کافی جهت استفاده در فرایند احیاء مستقیم رسیده و به صورت گلوله های کوچک آهن به نام گندله از کوره پخت خارج می¬گردد. سپس گندله تولیدی جهت مصرف، به واحد احیاء مستقیم و یا جهت انباشت، به واحد انباشت و برداشت ارسال می¬گردد.
درحال حاضر تمامی واحدهای فعال تولید گندله در ایران مانند سایر کشورهای دنیا، از دیسکهای دوار برای تولید گندله خام استفاده میکنند. در این دیسکها ذرات پودر در اثر رطوبت و تماسی که با یکدیگر پیدا میکنند به یکدیگر چسبیده و پس از اینکه قطر گلولههای شکل گرفته به اندازه کافی رشد کرد، از لبه دیسک خارج میشوند. عواملی همچون کیفیت ذرات پودر، میزان رطوبت، شیب، قطر و سرعت چرخش دیسک در اندازه و کیفیت گندله تولیدی مؤثر هستند. فاکتورهای فوق عمدتا برای هر سنگ معدنی با مشخصات معین باید به صورت تجربی تنظیم شوند.
تصاویر

























