در مقاله های قبلی سام بلاست در مورد اینکه سندبلاست چیست و چه کاربردهایی دارد صحبت کردیم؛ حال در این مقاله می خواهیم بدانیم یکی از روش های جدید سندبلاست یعنی سندبلاست با آب یا واتر بلاست چیست و چه کاربردهای دارد و مزایای آن نسبت به سندبلاست خشک چیست.
همانطور که می دانید در عملیات سندبلاست، شن و ماسه های مخصوصی که به آن ها ساینده می گویند با فشار هوا بر روی سطوح دارای آلودگی، زنگ زدگی یا … پاشیده می شود تا سطوح کاملاً پاک شوند و یا برای انجام عملیات رنگ کاری آماده شوند.
در این روش، فرآیند سندبلاست با گرد و غبار بسیاری همراه است که به آن سندبلاست خشک می گویند.
حال اگر بخواهیم در عملیات سندبلاست، شن و ماسه یا همان ساینده ها را به جای استفاده از فشار هوا، با فشار آب بر روی سطوح سندبلاست کنیم به آن واتر بلاست ، سندبلاست با آب یا سندبلاست تر می گویند.
در این روش از شدت گرد و غباری که در روش سندبلاست خشک تولید می شد به شدت کاهش می یابد.
حذف لایه های قدیمی رنگ و زنگ زدگی از تجهیزات صنعتی در عین این که کاری دشوار و هزینه بر است؛ فرآیندی الزامی است؛
چراکه اگر این کار با بی توجهی روبرو شود هزینه ها و مشکلات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
واتر بلاست یا سندبلاست با آب یک روش بهینه و کارآمد برای انجام عملیات مختلف لایه برداری همانند رنگ بری، پاک کردن ضدزنگ از سطوح زنگ زده، زدودن آلودگی ها از سطوح و مضرس کردن بتن است که در صنایع مختلف شامل ساختمان سازی، صنایع کشتیرانی و صنایع فولاد کاربرد دارد.
واتر بلاست برای نماشویی ساختمان ، کف سازی بتن ، آماده سازی انواع سطوح برای رنگ آمیز و عایق کاری ، بهسازی و ترمیم اسکلت و سازه های فلزی ، زنگ بری یا رنگ بری از جدار داخلی و خارجی انواع لوله ها، آماده سازی سطح برای پوشش دهی، اجرای کفپوش اپوکسی و … قابل استفاده است.
رنگ های روغنی، پلاستیکی و سایر رنگ ها در برابر آب و مواد شیمیایی دارای مقاومت خوبی هستند، اما طی گذشت زمان از کیفیت ها کاسته شده و نیاز به ترمیم، بازسازی و رنگ آمیزی دوباره پیدا می کنند.
برای بازسازی این سطوح لازم است ابتدا رنگ های قدیمی و زنگ زدگی هایی که به مرور زمان روی سطوح ایجاد شده اند پاکسازی شوند. این کار به روش های مختلفی صورت می گیرد و بهترین روش استفاده از روش سندبلاست با آب یا همان واتر بلاست می باشد.