الکترود ۶۰۱۰ دارای پوشش سدیم سلولوزی است در حالیکه الکترود ۷۰۱۸ پوشش هیدروژنی کم دارد به همین دلیل الکترود ۷۰۱۸ دارای استحکام کششی بالاتر و تطبیق پذیری بیشتری است اما الکترود ۶۰۱۰ نفوذ عمیق تری را به جوشکار ارائه می دهد.در اصل الکترود ۷۰۱۸ یکی از لوازم اصلی برای استفاده در ساختمان ها و پل ها محسوب می گردد.
اولین تفاوت این دو در نحوه نگهداری است الکترود ۷۰۱۸ به دلیل پوشش هیدروژنی کم مستعد جذب رطوبت کثیفی آلودگی هواست شما نمی توانید الکترود ۷۰۱۸ را در خانه بدون داشتن تجهیزات مناسب نگهداری کنید حتماً بایستی از یک گرمکن الکترود که تا دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد میتواند رطوبت الکترود را از میان ببرد استفاده کنید اما در الکترود ۶۰۱۰ این قانون صدق نمیکند.دومین تفاوت این است که الکترود ۶۰۱۰ قابلیت جوشکاری در سطوح کثیف زنگ زده و کمی آلوده را دارد و با جریان DC کار می کند در حالی که الکترود ۷۰۱۸ میبایست در سطح پاکیزه و با جریان ACوDC جوشکاری را انجام داد.
سومین تفاوت در الکترود ۷۰۱۸ و ۶۰۱۰ میزان نفوذپذیری و گل ایجاد شده در جوش است جوشکاری با ۷۰۱۷ دارای سرباره ضخیم و کند است در حالیکه جوشکاری با الکترود ۶۰۱۰ سرباره نازک و پوسته پوسته را تولید می کند.
چهارمین تفاوت این است که در الکترود ۶۰۱۰ شما انجماد سریع را می بینید به همین دلیل سرعت جوشکاری در این الکترود بالا و جامد شدن سریع خواهد بود.
یک جوشکار بایستی بداند اعدادی که روی الکترود هست چه معنا و مفهومی دارد و چه اطلاعاتی را در اختیار او قرار می دهد برای شروع دو رقم اول هر الکترود مقاومت کششی را نشان میدهد برای مثال
زمانی که ابتدای شماره یک الکترود با عدد ۷۰ یا ۶۰ شروع شود یعنی به ترتیب مقاومت کششی ۷۰ هزار PSI و ۶۰۰۰۰ PSI را دارد.
سوم شماره روی الکترود نشاندهنده موقعیت جوشکاری است به عنوان مثال الکترود ۶۷۱۸ هر دو در رقم سوم یکسان هستند و عدد ۱ را نشان میدهند به این معنی که این نوع الکترودها در هر موقعیتی از افقی صاف بالای سر یا شیب دار مورد استفاده قرار میگیرد.
اما رقم چهارم الکترود نشان دهنده پوشش الکترود است این عدد میتواند سطح نفوذ یک الکترود و شرایط استفاده از آن را به شما نشان دهد تا اینکه مطمئن شوید آیا الکترود نیاز به نگهداری خاصی است و یا نه همچنین به ما قطبیت را نیز نشان میدهد در مورد الکترود ۷۰۱۸ دارای پوشش کم هیدروژن و پودر آهن است به همین دلیل این الکترود رطوبت حساس بوده و نیاز به نگهداری در شرایط بدون رطوبت است و الکترود ۶۰۱۰ دارای پوشش سلولزی و سدیمی است به همین دلیل رطوبت بر آن اثر نداشته و نفوذ پذیری بیشتری دارد.
اگر نیازمند نفوذ بالاتری هستید الکترود ۶۰۱۰ قابلیت نفوذپذیری فوقالعادهای دارد و همین دلیل برای فلزات ضخیمتر بهترین گزینه خواهد بود.
الکترود ۷۰۱۸ نفوذ متوسطی داشته و در این مقیاس صنعتی و استحکام های بالا با کشش زیاد بهترین الکترود خواهد بود
این دو الکترود شباهت هایی را نیز با هم دارند هر دو برای تمام موقعیتها سازگارند و کاملاً تطبیق پذیر.
قبلاً گفتم الکترود ۶۰۱۰ نفوذی عمیق با نرخ رسوب بالایی را فراهم میکند و الکترود مناسب برای سطوح رنگ شده گالوانیزه و کثیف است این الکترود برای جوشکاران مبتدی مناسب نیست و به همین دلیل نیازمند آموزش تخصصی در جوشکاری با الکترود هستید بایستی در آموزش این الکترود بیشتر تمرین کنید و تجربه به دست آورید.
از سوی دیگر الکترود ۷۰۱۸ به عنوان یکی از بهترین الکترودها در کیفیت جوش است سهولت در استفاده از آن آنرا الکترونی محبوب بین جوشکاران قرار داده این الکترود روی فولادهای کربن متوسط کربن بالا و کم آلیاژ بهترین عملکرد را دارد نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که حتماً صد کار تمیز و خشک باشد ۷۰۱۸ از رطوبت و کثیفی خوشش نمی آید این الکترود جوش های طبیعی و مستحکم ایجاد می کند و به شدت در ساختمان ها و پل ها مورد استفاده قرار می گیرد.
فراموش نکنید اگر مجبورید با الکترود ۷۰۱۸ جوشکاری سیار کنید حتماً بایستی از یک خشک کن و گرم کن الکترود در خانه استفاده کنید تا رطوبت نفوذ یافته در الکترود را ازبین و الکترود را خشک کنید.
مکان هایی که برای هر دو الکترود مناسب است کاربردهای صنعتی مانند لوله ها مخازن ذخیره سازی فایل ها و غیره است کاربرد هر دو ایمیل متفاوت بوده در حالی که افراد ۱۸ معمولاً برای عبور گرم تر کردن و مهرههای درپوش استفاده میشود اما شسته بیشتر برای پاس ریشه در ابتدای جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد.
۱-استفاده از کدام الکترود راحت تر است؟
هر دو الکترود ها خیلی کار کردن برای جوشکار سخت نیست اما ۷۰۱۸ جوشکاری راحت تری را برای شما به همراه خواهد داشت.
۲-تفاوت در قطبیت الکترودهای ۷۰۱۸ و ۶۰۱۰ چیست؟
برای الکترود ۷۰۱۸ قطبیت معنایی ندارد و هم با جریان AC کار می کند هم DC اما ۶۰۱۰ تنها با جریان DC خواهد کرد
۳-آیا نحوه نگهداری این دو الکترود با هم متفاوت است؟
الکترود ۷۰۱۸ را بایستی در مکان های فاقد رطوبت و کثیفی نگهداری کرد در حالی که ۶۰۱۰ این گونه نیست.
۴-ویژگی منحصر به فرد الکترود ۶۰۱۰ چیست؟
مهمترین ویژگی خواست الکترود ۶۰۱۰ نفوذ قوس شدید آن است یکی از بهترین الکترودها برای بافندگی این الکترود می تواند الگو های موجدار زیبا و چشمگیر را برای جوشکاران ای که مسلط به کار خود هستند ایجاد کند.
۵- آیا برای جوشکاری الکترود ۷۰۱۸ و ۶۰۱۰ می توان از هر اینورتر جوشکاری استفاده کرد؟
پاسخ
باید بگویم خیر الکترودهای سلولزی همچون ۶۰۱۰ نیازمند اینورتر های متفاوت
هستند ترجیحاً با تکنولوژی آی جی بی تی و دارای ولتاژ و آمپر بالاتر و
سیستم حفاظت اینورتری اما الکترود ۷۰۱۸ را معمولاً میتوان با هر نوع
اینورتری جوشکاری کرد مگر در مقاطع بزرگ به عنوان مثال سایز ۵
هر دو این الکترودها انتخابهای عالی هستند اما تفاوتشان در استحکام کششی برای ۷۰۱۸ و نفوذپذیری برای 6010 هر شباهت دو را می توان در هر موقعیتی استفاده کرد ۶۰۱۰ نیاز به تمرین و آموزش دارد اما ۷۰۱۸ جوشکاری ساده ای را برای شما فراهم خواهد کرد مراقب الکترود ۷۰۱۸ در برابر رطوبت هم داشت امیدوارم این مطلب به شما کمک کرده باشد تا آگاهی خود را در مورد این دو الکترود دوست داشتنی افزایش دهید.